OBS De Kraaienboom | Kreek 14 | 1654 JX Benningbroek

Welkom in groep 5-6

Onze groep 5-6 bestaat uit 18 leerlingen. De leerkrachten van de groep zijn juf Nienke en meester Job. Daarnaast kunnen we rekenen op de extra ondersteuning van juf Joke en juf Caroline.

 

In groep 5-6 besteden we natuurlijk dagelijks aandacht aan de kernvakken van het basisonderwijs. Rekenen leren we met de methode Wereld in Getallen. Voor spelling en taal gebruiken we Spelling op Maat en Taal op Maat. Begrijpend lezen doen we aan de hand van berichten uit het echte nieuws met Nieuwsbegrip.

 

Daarnaast besteden we aandacht aan wereldoriëntatie en geschiedenis met de methode 4 x Wijzer. Het mooie van deze methode is dat de kinderen echt aan de slag gaan met een thema. Er horen leervragen en doe-opdrachten bij ieder onderwerp. De leerlingen leren informatie zoeken, werk plannen en werk presenteren. We zijn dit jaar begonnen met het project Prehistorie!

 

Engels leren we aan de hand van bekende popliedjes in de methode Groove.me. Spreekvaardigheid en taalvrijheid staan hierin voorop. We blijven in groep 5-6 aandacht aan het schrijfonderwijs met Pennenstreken. Ook verkeer en topografie horen bij het programma van deze groep. Tenslotte komt muziek iedere week terug: een liedjes zingen tussendoor of bij de wekelijkse muziekles.

 

Het programma De Vreedzame School verdient speciale vermelding. Om met elkaar te leren hoe we met elkaar omgaan en hoe we het in de klas willen hebben maken we gebruik van De Vreedzame School. Deze methode zorgt ervoor dat de leerlingen regelmatig met de leerkracht nadenken over hoe we ons moeten gedragen op school om het voor iedereen fijn te maken. We gaan uit van het positieve in iedere leerling. Iedereen heeft een steen bij te dragen in het bouwwerk dat onze groep is. We leren met elkaar en van elkaar in groep 5-6.

 

We gaan er tegen aan dit jaar!

 

Downloads

downloaden

Leerling aanmelden

Wilt u uw kind aanmelden? Klik dan hier om uw kind aan te melden en wij nemen contact met u op.